2

Vivix Shaklee Membantu Pesakit Kencing Manis

Vivix Shaklee membantu pesakit kencing manis : Tahukan anda 5.6 juta dari 28 juta rakyat Malaysia menghidap penyakit kencing manis? Jom mari Iqa kongsikan bagaimana sirap Shaklee @ Vivix Shaklee membantu pesakit kencing manis ini.

    Ini testimoni Vivix Shaklee membantu pesakit kencing manis dari nenek Puan Alicia Dania Lee. Selain dari kencing manis, nenek Puan Alicia juga menghidap penyakit darah tinggi. Sebagai ikhtiar, selama 2 tahun Puan Alicia dengan konsistennya telah memberi Vivix Shaklee kepada neneknya yang berusia 85 tahun.

    Dengan izin Allah, kesabaran Puan Alicia mendatangkan hasil. Kini tekanan darah dan tahap gula dalam darah neneknya kembali normal. Tahap kesihatan neneknya juga semakin baik dan hanya perlu ambil ubat-ubatan 1 kali sehari berbanding dahulu 3 kali sehari.

vivix shaklee membantu pesakit kencing manis

 

     Ini pula kisah suami SID Nor Azreen, yang berumur 32 tahun namun sudah menghidap penyakit diabetis. Alhamdulillah, Vivix Shaklee membantu pesakit kencing manis suami Pn Azreen dari paras gula 15 turun kepada 10 dalam masa tidak 2 minggu dengan izin Allah.

vivix shaklee membantu pesakit kencing manis 2

     Selepas anda membaca2 testimoni di atas, bagaimana Vivix Shaklee membantu pesakit kencing manis, saya ingin tekankan di sini bahawa Vivix Shaklee bukanlah UBAT KENCING MANIS tetapi ia adalah supplementyang berfungsi sebagai antioksidan yang dapat melindungi sel-sel di dalam badan dan membaiki sel-sel badan yang rosak akibat dari serangan radikal bebas.

     Dan kandungan resveratrol dan polifenol yang tinggi dalam Vivix Shaklee dapat membantu menstabilkan dan mengurangkan kandungan gula di dalam darah.

     Jadi, Iqa mohon sangat supaya anda tidak mudah terpengaruh dengan iklan-iklan yang menaburkan janji-janji manis mengatakan dengan makan ubat ini kencing manis anda 100% akan hilang ataupun kencing manis anda akan seawall 3 hari dan sebagainya.  

      TIDAK sama sekali dan Iqa ingin tegaskan bahawa VIVIX Shaklee bukan ubat kencing manis. Vivix Shaklee hanyalah supplemen yang membantu menstabilkan gula di dalam darah. Fakta yang anda perlu tahu, sehingga kini tiada lagi ubat yang boleh merawat penyakit kencing manis. Yang hanya adalah supplemen atau insulin yang mana mengawal tahap gula dalam darah.

Bagaimana Vivix Shaklee membantu pesakit kencing manis berfungsi?

     Kandungan Vivix Shaklee terdiri daripada tumbuhan botani yang kaya dengan polifenol dan resveratrol seperti Polygonum cuspisdatum, anggur muscadine, elderberry eropah, dan lobak unggu. Setiap bahan ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri. Sebagai contoh lobak ungu adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phtokimia termasuk carotenoids, phenolics, serta anthocyanins yang merupakan sumber antioksidan yang tinggi.

Resepi rahsia pembuatan Vivix Shaklee ini yang kaya dengan polifenol dan resveratrol dapat membantu mengurangkan penyakit diabetes @ kencing manis dengan :

  1. Mengawal tahap kepekatan gula dalam darah

Pencernaan karbohidrat akan menghasilkan gula yang dapat memberikan tenaga kepada badan kita. Jadi, jika kita mengambil karbohidrat dengan berlebihan secara tidak langsung ia dapat meningkatkan kandungan gula di dalam darah kita. Oleh itu, polifenol yang terkandung di dalam Vivix Shakle dapat melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat di dalam darah seterusnya dapat mengelakkan pengumpulan kadar gula yang tinggi di dalam darah.

  1. Mengawal dan memperlahankan Sindrom Resistansi Insulin (antara tanda Sindrom Metabolik)

Kandungan antioksidan yang tinggi di dalam Vivix Shaklee berkuasa untuk melindungi dan memperbaiki sel-sel tubuh yang rosak. Justeru pengambilan Vivix secara konsisten dan berterusan dapat mengurangkan sindrom metabolik yang boleh menjurus kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang di sebabkan oleh kerosakan sel.

  1. Mengurangkan risiko pembentukan protein AGE

Protein AGE ( Advanced Glycation End Products) terhasil apabila gula dan protein berlebihan di dalam darah. Protein AGE ini akan menyebabkan sel-sel mati serta komplikasi penyakit kencing manis. Jadi Vivix ini akan membantu untuk melambatkan pembentukan protein AGE ini

  1. Vivix Shaklee membantu pesakit kencing manis dengan menyembuhkan luka dan memperbaiki penglihatan dengan segera

Di dalam Vivix terdapat kandungan Polifenol Anthocyanins yang menggalakkan proses penyembuhan luka dan juga mengelakkan kerosakan mata.

     Menurut statistik Pertubuhan Kesihatan Sedunia, Malaysia berada di tangga ke-10 dunia dengan jumlah penghidap kencing manis teramai. Janganlah kita berbangga dengan tahap kesihatan sekarang dan marilah kita menjaga kesihatan dengan sebaiknya. Pepatah ada mengatakan mencegah lebih baik dari mengubati. Sihat itu mahal harganya tetapi sakit lebih tinggi nilainya untuk mengubati.

     Bagi anda yang mempunyai kencing manis, Iqa cadangkan untuk ikhtiar dengan Vivix. Alhamdulillah, dengan izin Allah, moga Vivix Shaklee membantu pesakit kencing manis dan anda mendapat manfaat seperti pesakit-pesakit lain yang telah berjaya. Jangan lupa juga ikthiar dengan berdoa, mohon Allah sembuhkan penyakit kerana Dia yang akan menyembuhkan manakla Vivix adalah asbab sahaja.

 

Semoga anda mendapat sesuatu dari perkongsian Iqa, dan jika anda ingin mendapatkan Vivix atau mana-mana produk Shaklee anda boleh hubungi Iqa, dan Iqa akan membantu anda dengan memberikan konsultasi.

Penulis,
IQA
019-730 7057
Rakan Nutrisi Anda

set spa

Dapatkan Set Kecantikan Dan Spa Di Sini

Jangan Lepaskan peluang keemasan untuk mempelajari ilmu bagaiman Cikpuan Ainul dapat memiliki wajah yang cantik mulus tanpa terdedah kepada bahan-bahan merbahaya!

Nurul Syafiqah
 

Passion in Natural Beauty & Nutrition. Love sharing. The more you give, the more you get

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments